Mozzarella met pittige tomatensaus

 

Mozzarella met pittige tomatensaus
Mozzarella met pittige tomatensaus

 

Mozzarella met pittige tomatensaus

Soort gerecht: Voorgerecht
Aantal personen: 4

Mozzarella met pittige tomatensaus
Mozzarella met pittige tomatensaus

Ingrediënten:

  • 4 romatomaten (of trostomaten)
  • 1 rode peper
  • 1 zakje verse basilicum (15 g)
  • 150 ml milde olijfolie
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn (of citroensap)
  • 1 sjalot gesnipperd
  • ¼ teentje knoflook geperst
  • 2 bollen (buffel)mozzarella in plakken en op kamertemperatuur

Bereiding:

  • Kruis de tomaten aan de onderkant in en dompel ze 10-15 seconden in kokend water. Pel de velletjes eraf, halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees eerst in smalle repen en dan in heel kleine blokjes.

  • Ontdoe de peper van de zaadjes (onder de kraan kun je ze makkelijk wegspoelen). Hak de peper heel fijn.

  • Leg telkens enkele blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd er met een scherp, glad mes flinterdunne reepjes van.

  • Meng de olijfolie met de azijn, tomatenblokjes, peper, basilicum, sjalotsnippers en de knoflook. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

  • Leg op elk bord wat plakken mozzarella en lepel de tomatensaus erover en ernaast.

  • Lekker met sneetjes ciabatta.

Tip:

De tomatensaus kan zowel warm als koud gegeten worden. De verwarmde saus smaakt iets pittiger, dan de koude variant.