Mozzarella met pittige tomatensaus
Mozzarella met pittige tomatensaus
Soort gerecht: Voorgerecht
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 4 romatomaten (of trostomaten)
- 1 rode peper
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 150 ml milde olijfolie
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn (of citroensap)
- 1 sjalot gesnipperd
- ¼ teentje knoflook geperst
- 2 bollen (buffel)mozzarella in plakken en op kamertemperatuur
Bereiding:
-
Kruis de tomaten aan de onderkant in en dompel ze 10-15 seconden in kokend water. Pel de velletjes eraf, halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees eerst in smalle repen en dan in heel kleine blokjes.
-
Ontdoe de peper van de zaadjes (onder de kraan kun je ze makkelijk wegspoelen). Hak de peper heel fijn.
-
Leg telkens enkele blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd er met een scherp, glad mes flinterdunne reepjes van.
-
Meng de olijfolie met de azijn, tomatenblokjes, peper, basilicum, sjalotsnippers en de knoflook. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
-
Leg op elk bord wat plakken mozzarella en lepel de tomatensaus erover en ernaast.
- Lekker met sneetjes ciabatta.
Tip:
De tomatensaus kan zowel warm als koud gegeten worden. De verwarmde saus smaakt iets pittiger, dan de koude variant.