Rucola-basilicumstamppot met tomaten
Lekker met de kippakketjes
Rucola-basilicumstamppot met tomaten
2013-12-22 16:12:04
Serves 4
Total Time
30 min
Ingredients
- 1 kg aardappelen iets kruimig
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 150 ml magere melk +
- 2 zakken rucola (a 75 g)
- 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
- 1 bakje basilicum (15 g), in reepjes
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Instructions
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.
- Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten toe. Warm nog 3 min. door. Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten.
Notes
- Je kunt de tomaatjes ook eerst roosteren in de oven met wat knoflook, zout, gedroogde oregano en basilicum en olijfolie.
- Lekker met een kippakketje met boursin en paprika
Adapted from Allerhande 1 2013
Adapted from Allerhande 1 2013
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/