Risotto met champignons en witte wijn
Heerlijk risottogerecht!
Risotto met champignons en witte wijn
2013-12-08 16:04:42
Serves 4
Total Time
50 min
Ingredients
- 1 zakje pijnboompitten (50 g)
- 1 grote ui
- 2 bakjes grotchampignons (a 175 g)
- 1/2 zakje verse Italiaanse keukenkruiden (a 20 g)
- 3 el boter of margarine
- 300 g risottorijst
- (versgemalen) witte peper
- 3 dl droge witte wijn
- 1 kruidenbouillontablet
- 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Instructions
- Koekenpan verhitten en pijnboompitten in ca. 2 à 3 minuten goudbruin roosteren.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- Kruiden fijn knippen (harde steeltjes zonodig verwijderen).
- In pan 2 el boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Peper erboven malen. Helft van champignons, kruiden, 2 dl wijn en 7 dl water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst onafgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
- Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en rest van champignons ca. 1 minuut op hoog vuur roerbakken. Rest van wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 4 minuten laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.
- Wijnchampignons op risotto scheppen. Bestrooien met pijnboompitten. Serveren met kaas.
Adapted from Allerhande 10 2000
Adapted from Allerhande 10 2000
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/