Gemarmerde chocolade-ricottacake

Gemarmerde chocolade-ricottacake
Serves 12
Write a review
Print
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. Chocoladebeslag: 190 g zachte boter, 220 g fijne kristalsuiker, 2 eieren,125 g bloem, 45 g cacaopoeder
  2. Ricottamengsel: 250 g ricotta, 50 g fijne kristalsuiker, 1 ei
  3. Extra nodig: 1 cakeblik, boter om in te vetten, bakpapier
Instructions
  1. Chocoladebeslag: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Meng de boter met de suiker. Voeg stuk voor stuk de eieren toe. Meng de bloem met de cacaopoeder en voeg toe aan het beslag.
  2. Ricottamengsel: Klop de ricotta los met de suiker en het ei. Schep het mengsel op het chocoladebeslag en roer beide mengsels licht door elkaar met draaiende bewegingen. Bak de cake in circa 45 minuten gaar in de oven en laat afkoelen.
Adapted from Rudolph's Bakery
Adapted from Rudolph's Bakery
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/