Salade met kip en cashewnoten
Een eenvoudige, snelle en lekkere salade
Salade met kip en cashewnoten
2013-11-16 16:35:15
Serves 4
Total Time
30 min
Ingredients
- 2 eetlepel olijfolie
- 500 gram kipfilet, in smalle repen
- 75 gram cashewnoten
- 150 gram gemengde bladsla
- 125 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 bosje radijs, schoongemaakt, in plakjes
- 200 gram wortel, geschrapt en grof geraspt
- 2 eetlepel zoete chilisaus of hotketchup
- 1 theelepel Ketjap manis of sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel gehakte verse koriander
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
Instructions
- Verhit de olijfolie en bak hierin de kiprepen goudbruin en gaar in 12-15 minuten.
- Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen.
- Verdeel de sla over 3 borden en leg er in een cirkel langs de rand van het bord de tomaatjes, komkommer, radijs en wortel op.
- Leg de kip met de dressing in het midden.
- Strooi de geroosterde noten erover.
Notes
- Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.
Adapted from Boodschappen nummer 6 van 2013
Adapted from Boodschappen nummer 6 van 2013
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/