Salade met kip en cashewnoten

Een eenvoudige, snelle en lekkere salade

 

Salade met kip en cashewnoten
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 2 eetlepel olijfolie
  2. 500 gram kipfilet, in smalle repen
  3. 75 gram cashewnoten
  4. 150 gram gemengde bladsla
  5. 125 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  6. 1 komkommer, in blokjes
  7. 1 bosje radijs, schoongemaakt, in plakjes
  8. 200 gram wortel, geschrapt en grof geraspt
  9. 2 eetlepel zoete chilisaus of hotketchup
  10. 1 theelepel Ketjap manis of sojasaus
  11. 1 eetlepel citroensap
  12. 1 teentje knoflook, geperst
  13. 1 eetlepel gehakte verse koriander
  14. 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  15. 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
Instructions
  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de kiprepen goudbruin en gaar in 12-15 minuten.
  2. Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen.
  5. Verdeel de sla over 3 borden en leg er in een cirkel langs de rand van het bord de tomaatjes, komkommer, radijs en wortel op.
  6. Leg de kip met de dressing in het midden.
  7. Strooi de geroosterde noten erover.
Notes
  1. Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.
Adapted from Boodschappen nummer 6 van 2013
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/