Turkse pizza
Eenvoudig recept/variant voor de Turkse pizza
Turkse pizza
2013-11-09 13:56:24
Ingredients
- Wraps, tortilla's of grote pitabroodjes
- 500g lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden)
- 1 middelgrote rode ui, klein versnipperd
- 1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden)
- ½ groene paprika, versnipperd
- ½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden
- Pak / blikje tomatenpartjes (400g), uitgelekt
- 2 el sambal oelek of rode peper pasta
- 1,5 tl gedroogde munt
- 1 el paprikapoeder, zoet
- ½ tl chilipoeder
- 1 – 2 el bloem
- 2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt
- 1 – 1,5 tl zout
- Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten: ijsbergsla in reepjes, tomatenpartjes, rode ui in reepjes, komkommer in dunne plakjes, citroen partjes, geraspte wortel,
- Saussuggesties: Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar) en sambalsaus
Instructions
- Kneed de munt, chilipoeder, paprikapoeder en 1 el bloem door het gehakt.
- Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika, peterselie, tomatenblokjes en de sambal (of pasta) toe aan het mengsel en kneed door. Voeg wat zout toe.
- Voeg als laatste de geperste / fijngehakte knoflook toe.
- Eventueel kun je meer bloem toevoegen. De vulling moet zo droog mogelijk blijven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
- Breng een dun laagje (maximaal een halve centimeter) van het mengsel aan op de wraps / pita-broodjes, laat aan de buitenrand een centimeter onbedekt.
- Plaats de pizza 5 minuten in de oven, bakplaat op de lage stand.
- Ingeval meerdere pizza`s tegelijk worden gebakken, tel er dan ongeveer 2,5 minuut per pizza bij.
- Plaats daarna de bakplaat op de hoogste stand, bak door totdat de randen van de wraps / pita-broodjes goudbruin zijn (5 minuten)
Notes
- Van eventueel overgebleven gehakt, kun je gehaktballetjes of hamburgertjes van maken (voor bij het gourmetten)
Adapted from Smulweb.nl
Adapted from Smulweb.nl
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/