Zalmtaartje met basilicum en mierikswortel
Een lekker licht voorgerechtje. De slagroom met mierikswortel maakt het geheel compleet!
Zalmtaartje met basilicum en mierikswortel
2013-10-01 21:06:29
Serves 4
Total Time
30 min
Ingredients
- 300 g gerookte zalm
- 100 ml slagroom
- 1-2 eetlepels geraspte mierikswortel (vers of uit een potje)*
- 15 g verse basilicum
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel mooie olijfolie
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
- 6 kerstomaatjes
- spuitzak met kartelmond
- ringvorm, doorsnede 6 cm
Instructions
- Meng in een kom de slagroom met de geraspte mierikswortel en wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Klop de room met de handmixer stijf.
- Doe de room over in een spuitzak met de kartelmond en leg de spuitzak tot gebruik in de koelkast.
- Pluk 4 mooie, kleine toefjes van het basilicum en houd ze achter voor garnering. Hak het resterend basilicum heel fijn.
- Meng 3 eetlepels fijngehakte basilicum met ½ eetlepel citroensap, de olijfolie en een beetje zout tot een fijne puree.
- Snijd de zalm met een groot scherp mes in kleine blokjes. Meng de zalmblokjes in een kom met ½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel basilicum en de bieslook. Voeg naar smaak wat peper toe.
- Zet de ringvorm op een bord en schep een kwart van het zalmmengsel erin. Druk dit goed aan en trek de vorm voorzichtig omhoog. Maak in het totaal 4 zalmtaartjes.
- Spuit op elk zalmtaartje een toef mierikswortelroom en garneer dit met druppels basilicumpuree en een partje tomaat.
Notes
- Verse mierikswortel is te koop bij groentewinkels. Schil een stukje mierikswortel en rasp dit vlak voor gebruik fijn. Versgeraspt is mierikswortel scherper van smaak dan mierikswortel uit een potje.
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/