Kaasfondue
Kaasfondue
2013-09-26 16:18:39
Serves 4
Total Time
20 min
Ingredients
- 600 g gruyère en/of emmentaler (kaas)
- 1 el maïzena
- 300 ml droge witte wijn
- 1 teen knoflook, gehalveerd
- 1 el citroensap
- 1 stokbrood, in plakjes of brood op stokjes
- 200 g rauwe ham
- 250 g kastanjechampignons, gehalveerd
- paprikamix, in reepjes (zak 3 stuks)
- ½ struik bleekselderij, in reepjes
- extra: kaasfonduepan (caquelon)
Instructions
- Rasp de kaas. Los de maïzena op in 2 el wijn.
- Wrijf de fonduepan in met het snijvlak van de knoflook. Breng in een fonduepan of een gewone pan (liefst met dikke bodem) de wijn aan de kook.
- Draai het vuur laag. Voeg de kaas in kleine porties toe en laat deze al roerend in de warme wijn smelten.
- Roer het maïzenapapje nogmaals door en meng met het citroensap door de fondue.
- Verwarm de fondue nog 2 min. tot een gladde, gebonden fondue. Voeg peper naar smaak toe. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Geef er brood, ham en groenten bij om te dippen.
Notes
- Ook lekker met bloemkool (eventueel voorgekookt), salami en lenteui in ringetjes
Adapted from Hallo Jumbo
Adapted from Hallo Jumbo
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/