Geroosterde tomatensoep
Een lekker pittig soepje!
Geroosterde tomatensoep
2014-02-08 16:05:18
Total Time
1 hr 5 min
Ingredients
- 560 g tastytomtomaten (2 schalen)
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 takjes rozemarijn
- 4 ansjovisfilets
- 4 el olijfolie
- 1 liter groentebouillon (van tabletten)
- 4 el mascarpone
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in vieren en de uien in halve ringen. Leg in de ovenschaal.
- Snijd de knoflook en rode peper fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn.
- Meng de olie met de knoflook, rode peper, rozemarijn en ansjovis. Roer het mengsel door de tomaten en uien.
- Zet de schaal ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Haal het tomaten-uimengsel uit de oven. Schep in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met de staafmixer.
- Serveer met een lepel mascarpone.
Notes
- Lekker met (bruin) stokbrood en kruidenboter
- Mocht je niet van ansjovis houden, dan kun je deze ook weglaten. Voeg dan wel wat zout toe.
- Je kunt ook gewoon trostomaten gebruiken
Adapted from Allerhande 11 2013
Adapted from Allerhande 11 2013
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/