Spareribs Memphis style
Heerlijke spareribs! Lekker met zelfgemaakte barbecuesaus
Spareribs Memphis style
2013-12-01 14:40:49
Serves 4
Ingredients
- 1 el paprikapoeder
- ½ el komijnzaad
- 1 el uipoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 el oregano
- 1 el grof zeezout
- 1 el bruine suiker
- 3 kg spareribs
- barbecuesaus
Instructions
- Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben).
- Stamp met de vijzel de specerijen en zout.
- Wrijf de spareribs in met het specerijenmengsel.
- Laat ze minimaal 3 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet ca. 1 cm water op de bakplaat.
- Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat ze in ca. 2,5 uur gaar worden.
- Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even op de barbecue of onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.
Notes
- De barbecuesaus kun je makkelijk zelf maken. Het recept kun je vinden op mijn site.
- Ook lekker met knoflooksaus.
Adapted from The Taste of Life Travel
Adapted from The Taste of Life Travel
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/