Chocoladekoekjes
Lekker bij een kopje thee of koffie
Chocoladekoekjes
2013-11-03 15:41:20
Total Time
20 min
Ingredients
- 75 gr zachte boter
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 groot ei (los geklopt)
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 25 gr cacaopoeder
- mespunt zout
- 50 gr pure chocolade in stukjes
- 50 gr witte chocolade in stukjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig. Klop het ei erdoor.
- Zeef bakmeel met cacao en zout en roer dit door de boter/suikermassa.
- Schep de chocoladestukjes door het deeg.
- Maak kleine bergjes op de bakplaat en druk deze wat platter met behulp van een natte lepel.
- Bak de koekjes 12 minuten in het midden van de oven. Laat ze 1 minuut afkoelen en leg ze dan op een taartrooster.
Adapted from Tip Culinair nr. 11 - 2003
Adapted from Tip Culinair nr. 11 - 2003
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/