Indische spruitjes met kruidige kokossaus
Zo lust iedereen spruitjes!
Indische spruitjes met kruidige kokossaus
2013-10-31 10:20:49
Serves 4
Total Time
20 min
Ingredients
- Rode paprika
- 500 gram spruitjes
- zout
- 1 ui
- 2 el olie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl koenjit
- 1/2 tl djinten
- 1 tl laos
- 1 tl ketoembar
- 1 tl gemberpoeder
- 1/4 el citroensap
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 3 el ketjap manis
- 250 ml water
- 4 tl maizena
- 1 zakje santen
- 2 eetlepels seroendeng
Instructions
- Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
- Spruitjes schoonmaken en wassen.
- In pan met ruim water en snufje zout paprika in ca. 2 minuten zachtjes koken. Paprika met schuimspaan uit pan in vergiet scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- In achtergebleven kookwater spruitjes in ca. 10 minuten gaar koken.
- Intussen ui pellen en in ringen snijden.
- In wok olie verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Alle kruiden toevoegen. Al omscheppend op hoog vuur ca. 1 minuut bakken.
- Citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en water toevoegen en aan de kook brengen.
- In kopje maizena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje roeren. Al roerend aan de saus toevoegen en ca. 1 minuut laten meekoken tot een licht gebonden saus ontstaat.
- Santen erdoor roeren.
- Spruitjes over borden verdelen. Saus erover schenken. Garneren met paprika en bestrooien met seroendeng.
Notes
- Je kunt er ook voor kiezen om de spruitjes ca. 8 minuten voor te koken en daarna nog 2 minuten mee laten koken in de saus.
- Lekker met rijst en saté.
Adapted from Smulweb
Adapted from Smulweb
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/