Pastasalade met basilicumolie
Lekker bij een BBQ of een stukje zalm uit de oven.
Pastasalade met basilicumolie
2013-10-22 20:39:20
Serves 4
Total Time
25 min
Ingredients
- 400 g farfalle (zak a 500 g)
- 1 teen knoflook
- 2 zakjes verse basilicum (a 15 g)
- 6 eetlepels olijfolie
- 25 g pijnboompitten
- 1 bakje cherrytomaten (250 g)
- 2 potten gegrilde paprika's (pot a 295 g)
- 50 g grano padano (kaas ca. 200 g)
- 1 zak rucola (75 g)
- Materialen: Staafmixer
Instructions
- Farfalle koken volgens aanwijzingen op verpakking. Pasta afgieten en onder koud water afspoelen.
- Knoflook pellen. Met staafmixer basilicum met knoflook en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
- Cherrytomaatjes doormidden, gegrilde paprika in dunne repen.
- Farfalle mengen met basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes en paprika. Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Salade afgedekt in koelkast zetten; ca. 1 uur voor opdienen eruit halen.
- Grana Padano raspen.
- Vlak voor serveren rucola door salade mengen en kaas erover strooien.
Notes
- Gegrilde paprika's kun je ook eenvoudig zelf maken door de paprika's onder de grill te leggen in de oven.
Adapted from ah.nl
Adapted from ah.nl
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/