Pittige wraps met tomaten-avocado salade
Lekkere pittige wraps met tomaten-avocado salade
Pittige wraps met tomaten-avocado salade
2013-10-17 16:00:41
Serves 4
Total Time
30 min
Ingredients
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 500 g gyros (ongekruid)
- 2 el gyroskruiden (0.25 bosje oregano, 0.25 bosje basilicum, tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 2 takjes tijm, 1 tl mosterd)
- zonnebloemolie
- 300 g kidneybonen
- 2 el zoete chilisaus
- 3 tomaten
- 1 sjalotje
- 1 avocado
- 0.5 limoen
- 8 tortilla's
- olijfolie extra vierge
- 75 g rucola sla
- zout
- versgemalen peper
Vulling van de wraps
- Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in reepjes.
- Kruid de gyros met de gyroskruiden of meng de ingrediënten daarvoor in een kom en vervolgens met de gyros.
- Verwarm een pan met olie en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de paprika en de vleesreepjes toe.
- Bak dit op hoog vuur in circa 5 minuten gaar.
- Voeg de kidneybonen toe en bak nog circa 3 minuten mee
- Breng op smaak met chilisaus.
- De tomaten - avocado salade: Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
- Pel het sjalotje en snijd fijn.
- Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het sap van de halve limoen.
- Meng de tomaat, sjalot, avocado en een scheutje olijfolie met elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing
- Was en droog de rucola goed.
- Verdeel de rucola en het vlees mengsel in de tortilla’s.
- Vouw dicht en serveer met de tomaten - avocado salade.
Notes
- In plaats van verse basilicum en oregano kun je ook gedroogde basilicum en oregano gebruiken.
- In plaats van gyros kun je ook kip nemen.
Adapted from 24Kitchen
Adapted from 24Kitchen
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/